24 Nisan 2009 Cuma

Gözlüklü Çocuğun Laneti

Pazar günü oynanan ve net bir galibiyet aldığımız Uğur-Gürcant vs. Öğünç - Sercüment mücadelesinden sonra nefes nefese su içmeye çalışırken şu elemanları bir tokatlayalım adı altında yeni bir maça başlamak durumunda kaldık. Sercüment'in pota altında Gürcant'la yaşadığı üzücü eşleşmeler oluşan kaburga kırıkları dolayısıyla bir maçı daha kaldıramayacağını belirterek eve gitti, yerine ise o sırada oradan geçmekte olan bir gözlüklü çocuk monte olmuştu.

Maça hızlı başlayan gözlüklü çocuk takviyeli yıldız tayf, Öğünç'ün pota altı sayıları, Uğur'un turnikeleri, Gürcant'ın savunması ve gözlüklü çocuğun henüz takıma ısınamaması sayesinde 10-0'lık bir seriyle oyuna başladı.

İşte ne olduysa o anda oldu ve gözlüklü çocuk takıma ısındı. Pota altı Gürcant-Öğünç ikilisi olan takım önce savunmada aldığı rebound'ları gözlüklü çocuğun müdahaleleriyle vermeye başladı.
Gözlüklü çocuk sadece kötü değildi aynı zamanda salçaydı da. Zaten kısıtlı yeteneği olan Gürcant pota altından uzaklaşıp dışarıya yakın oynamak zorunda kalmış, öğünç ise içeride tek kalarak 2'li 3'lü savunmalardan dayak yemiş ve yorulmuştu. Bu sırada fark hızla erimeye başlamıştı bile, ama genede dayanıyorduk derken, gözlüklü çocuk oynadığı oyunu yeterli bulmuyor, Uğur'a devredilmiş olan mutlu mesut giden oyun kuruculuk mevkiine de salça olarak, takımı ateşe atmaya devam ediyordu. Bir pozisyonda üst üste 4 top kaybı yaptıktan sonra hücumda etkili olan Öğünç ve Uğur yerine hücumdaki etkisi İzzet Altınmeşe'den daha iyi olamayacak Gürcant'a inatla dış bölgelerde pas veriyordu. Gürcant bunları kimi zaman ilk gördüğü arkadaşına kimi zaman rakibe vererek değerlendirmekte diğer bir yandan ise Uğur 3'lük çizgisinden airball atmaya devam etmekle meşguldu. Asıl acı manzara pota altında yaşanıyor, Öğünç'ün kafası 3 kişi arasında kalıp şekilden şekile giriyordu.

Önde olmayı çok uzun süre önce bırakan yıldız tayf en sonunda nasıl olduysa Gürcant'tan gelen şaşırtıcı basketle 29-29'luk eşitliği sağlıyor ve 31'de bitecek olan maçı kopartacak iki boş üçlükten Uğur ile faydalanamıyordu. Top rakibe geçiyor ve Uğur'un savunmakta olduğu maç boyu 927 tane 3'lük atmış eleman silivri tarafından 3'lüğe kalkıyor, Uğur'un oradan nereye atı.. cümlesi tamamlanmadan, yıldız tayf söylene söylene evinin yolunu tutuyordu.

Maç boyu salça olan gözlüklü lanet çocuk ise maç sonunda büyük bir ihtimalle ben iyiydim ama çocuklar yapamadı diye düşünerek evinin yolunu tutarken, Sinan Şamil Şam - Shaq arası bir basketbol kültürüne sahip Öğünç'ün bakışları çok şey anlatıyordu.

Yıldız Tayf birkez daha kenarda duran lanet bir çocuk yüzünden yenilmişti. Ama biliyorlardı ki gönüllerde her zaman ve bir kez daha kazanmışlardı.

0 yorum:

Yorum Gönder