26 Nisan 2009 Pazar

Ntv Tarih

Ana sayfanın ilk yazıları Öğünç'ün lüzumsuz merhabası hariç, sert ve muhalif yazılar olunca, bu alanın aslında kendi sayfası bulunan -tv,sinema,spor,geyik- harici tüm konuları kapsadığı sadece siyaset sayfası olmadığını hatırlatmak için ideal bir konu, "Ntv Tarih".

Bilindiği üzere Doğuş Grup şubat ayında Ntv Tarih dergisini çıkardı. Nihayet geçen hafta bir saat boş boş beklemem gerektiği bir durumda d&r'dan okumalık bir şeyler bakmaya ve Ntv Tarih'le göz göze gelmemle birlikte, denemeye karar verdim. Son yıllarda medya atılımlarını arttırarak çoğaltan ve girdiği her işin altından başarıyla kalkan, işini ciddi yapan ve bu sırada mevcut Türkiye şartlarında zor olanı yapıp tarafsız kalmayı başaran Doğuş Grup; yine adına yakışır bir dergi çıkartmış.

Ntv Tarih'in aslında en büyük artısı kapakta yazan 3-5 şeyi çok güzel anlatıp gerisini öylesine doldurmamayı seçmesi. Ntv Tarih baştan sona bir kitap gibi okunabilecek ve tarihle az çok ilgilenen herkesi doyuracak bir bilgi hazinesi niteliği taşıyor. Bir yandan Nazım Hikmet'in yanan kitapları sayesinde kurtulan basımevi sahibini okurken, başka bir sayfada Çanakkale zaferini, diğer bir yanda haritalarla fotoğraflarla anlatılmış bir şekilde, Sezar'ın Tokat'ta kazandığı savaşın detaylarını inceleyebiliyorsunuz. Ayrıca yanında hediye olarak verdiği eski plaklardan CD'ye aktarılmış olan Osmanlı Marşları CD'si de arabada arkadaşları güldürmek için çalındıktan sonra, arkadaşların beğenmesi ve yol boyunca dinlenmesi akabinde farklı bir tad bırakıyor..

Kısaca söylemek gerekirse, biraz tarih sevenler için bile alıp okunabilecek bir dergi çıkartmayı başarmış Doğuş Grup. Umarım çizgisinden sapmaz ve uzun yıllar bu şekilde devam edebilmeyi başarabilir..

0 yorum:

Yorum Gönder