23 Nisan 2009 Perşembe

Yıldız Tayf, sezona hızlı girdi

Pazar günü öğlen saatlerinde Y.T.Ü. Beşiktas kampüsünde nostaljik anlar yaşandı.
En son 2007 yılında basket oynamak için biraraya gelen Yıldız Tayf üyeleri, yaklaşık 2 yıl sonra yeniden sahadalardı.

O günkü maçın yıldızlarından Gürcullah O`neal, “O gün, Özgürü sahadan sildim,bugün yine silicem. O bir hiç. ” diyerek her zamanki iddiali çıkışlarından birini yapmıştı. Bu iddianın bir diğer muhattabı Öğünç Garnett ise, “2 de gelicem dediniz, 2.10 oldu nerdesiniz sevgili arkadaşlarım? ” diyerek olayı başka bir yöne çekti.
Yine eskilerden Uğur Kidd ise aldığı kiloları ve attığı airballlarla ilerki maçlar için umut vermiyordu..

Genç neslin bitmiş temsilcisi Sercüment Kunter ise “Bu büyük isimlerle sahada olmak benim için gurur verici, abilerimle oynamak benim için çok büyük onur” gibi bir açıklama da bulundu.

Sercümentin gecikmesi nedeniyle, ilk maç uğur-casper ve gürcullah-öğünç arasında geçti.
Hızlı başlayan uğur, casperin asistiyle takımını öne geçirse de arka arkaya yapılan pas hataları ve öğünç-gürcullah uyumuyla durum 1-2 ye geldi.. Uğur her zaman ki Alvaro Recoba tarzı bencil oyunuyla sazı eline aldı ve casperi unutarak 2 faraş üçlükle durumu 5-2 gibi ezici bir üstünlüğe getirdi. Ancak 5-2 den sonra ‘kral yapmayacaksın,kral olacaksın’ gibi bir açıklama yapıp akabinde içeri penetre etmesi kendisine double penetration olarak geri döndü.
Öğüncün saha içi pas vizyonu, gürcullahın istıkrarli atışlarıyla durum 5-6 olduğunda ise genç sercüment sahaya adımını attı.

Ve asıl maç şimdi başlıyordu, Öğünç sakat bileğiyle savunmada ezildiği gürcullaha karşı bu kez ezilecekmiydi? Gürcullah 2 sene öncesi başarısının tesadüfi olmadığını kanıtlayabilecekmiydi? Genç sercüment, yılların tecrübesi kaşarlanmış guard uğur karşısında neler yapabilecekti? Bu gibi sorular sürerken maç başlamış ve ısınmalar bitmişti..

Oyuna hızlı başlayan taraf, yıllardır bu anı bekleyen Öğünç ve genç sercüment oldu. Öne geçseler de, maçı koparamadılar.. Guard savunmasında aksayan ikili, switch yaparak uğuru durdurmayı deneseler de, switch sonucu oluşan gürcullah-sercüment eşleşmesinden bol bol sayı yediler.

Öğünç, pota altında durdurulamasa da yediği darbeler sonucu gördüğü halusinasyonlar maçta ritmini bulmasını engelledi. Ancak Gürcullahın mola verildiği anda yaptığı açıklama bir kabullenme niteliği taşıyordu. “Domine edildim!” Öğüncün yorulduğu anlarda devreye giren ve mucizevi şutlarla takımına güç veren Sercümentin performansı maçın 2.periyodunda çok büyük önem taşıyordu.

Bu baskıyı üzerinde hisseden ve baskıyla başa çıkamayan sercümentin kötü şut tercihleri, alakasız pas denemeleri sonucu uğur üzerindeki ölü toprağını attı ve sazı bir kez daha eline aldı. Üst üste attığı başarılı üçlükler sonrası önce farkı kapatan, sonra da öne geçen Uğur-Gürcullah, yine bir üçlükle maçı bitirdiler.

Maç sonrası, Öğünç ‘2007 de kazandım ama başarısızdım, 2009 da kaybettim ama domine ettim. ’ diyerek tutarsız açıklamalarda bulundu.
Gürcullah ‘ Herif benden daha iyi, 2 yıldır sakat bileğiyle onu ezdiğim gün için mutlu oluyordum ama sağlam bilekle ben bu adamın suyunu taşırım ancaç ’ diyerek bükemediği ve kıramadığı bileği öptü.
Sercüment kısaca ‘kıfsmet değilmiş. ’ dedi ve sahadan uzaklaştı:)
Uğur ise harcanmış potansiyelini bir kez daha farketti ve gözyaşları içinde üçlük atmaya devam etti.

Bir Yıldız Tayf kapışması burada son bulmuştu.. Maçın en önemli pozisyonu sercümentin kaptığı topu alan öğüncün, sayıyı rahat rahat atması yerine sazan gibi gelen gürcullahı markete yollayıp güldükten sonra sayısını atmasıydı.

Ilk maç kritiğimi burada sonlandırırken,çok uzun bir yazı olması nedeniyle 2.maça geçmiyorum.Ama o şapkalı çocuğu öldürebilirim.

Sevgilerle,

Özgür

0 yorum:

Yorum Gönder